Intro
Lessen
DVD
Contact

In de yogapraktijk van Els Schoenmaker zijn verschillende lessen te volgen.

De hatha yogaoefeningen worden zo uitgevoerd dat de adem en de beweging samenvallen. De adem heeft hierbij een aantal functies. De adem voorkomt dat je je forceert, door de adem naar een deel van het lichaam ‘toe te brengen’ ontstaat er contact met dit lichaamsdeel en werk je aan je souplesse.

Behalve dat je tijdens de oefeningen de spieren rekt en strekt, werken de oefeningen ook door op de lymfeklieren, het autonome zenuwstelsel en de bloedsomloop.

In iedere les wordt ook aandacht besteed aan ademoefeningen. Je leert je adem kennen en beïnvloeden. De adem kun je bijvoorbeeld gebruiken om je gedachten tot rust te brengen. Je wordt –ook in het dagelijkse leven- opmerkzaam hoe de adem reageert onder bepaalde omstandigheden.

 

 

 

Els Schoenmaker geeft HATHA yoga. Hatha yoga wil door het doen van een reeks oefeningen het lichaam fit en gezond houden, dan wel maken.

 

 

 

 

 

Lessen

Els Schoenmaker gaat als yogadocent uit van drie belangrijke uitgangspunten: de mogelijkheden van de cursist, het lichaam als geheel en het leren kennen van je lichaam.

Deze zijn:
Groepslessen
Yoga 55+
Themales
Individuele lessen